DSpace at Bangkok University >
Graduate School >
Master Degree >
Independent Studies - Master >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/2487
|
Title: | สมรรถนะของผู้ประกอบการส่งออกกุ้งแช่แข็งที่ส่งผลต่อระดับความเป็นโลกาภิวัฒน์ในประเทศไทย |
Other Titles: | Performance of exported frozen shrimp that affect the level of globalization in Thailand |
Authors: | เกียรติขจร แซ่ไต่ |
Keywords: | สมรรถนะของผู้ประกอบการ กลยุทธ์ โอกาส จรรยาบรรณ ระดับความเป็นโลกาภวัฒน์ |
Issue Date: | 2559 |
Publisher: | มหาวิทยาลัยกรุงเทพ |
Abstract: | การศึกษาฉบับนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาสมรรถนะของผู้ประกอบการส่งออกกุ้งแช่แข็งที่ส่งผลต่อระดับความเป็นโลกาภิวัฒน์ในประเทศไทย โดยใช้แบบสอบถามเป็นเครื่องมือในการเก็บรวบรวมข้อมูล และกลุ่มตัวอย่างในการวิจัยใช้วิธีการสุ่มอย่างง่ายจากกลุ่มผู้ประกอบการธุรกิจส่งออกสินค้ากุ้งแช่แข็ง จำนวน 42 คน ซึ่งสถิติที่ใช้ คือ ค่าร้อยละ ค่าเฉลี่ย ค่าเบี่ยงเบนมาตรฐาน การวิเคราะห์การถดถอยอย่างง่าย และการวิเคราะห์การถดถอยเชิงพหุคูณ โดยผลการวิจัยพบว่า ผู้ตอบแบบสอบถามส่วนใหญ่เป็นเพศชาย มีการศึกษาระดับปริญญาตรี ดำรงตำแหน่งเป็นผู้บริหารระดับกลางมากที่สุด ส่วนใหญ่เป็นกลุ่มธุรกิจประเภทผลิตสินค้า และส่งออกไปยังกลุ่มประเทศแถบเอเชียมากที่สุด และผลการทดสอบสมมติฐานพบว่า สมรรถนะของผู้ประกอบการ ไม่มีอิทธิพลต่อระดับความเป็นโลกาภิวัฒน์ในการประกอบธุรกิจส่งออกสินค้ากุ้งแช่แข็งของผู้ประกอบการไทย This study aimed to investigate the competency of exported frozen shrimp that affect the level of globalization in Thailand. The 42 samples of frozen shrimp entrepreneur were simply random to answer the questionnaire. Statistical techniques using for data analysis were percentage, average, standard deviation. Simple regression analysis and multiple linear regression analysis. The data showed that most of the respondents were male. With a bachelor's degree holding the middle management positions in the production business which export to Asian countries. The hypothesis testing found. The competency of operators has no influence on the level of globalization in the business of exporting frozen shrimp entrepreneurs Thailand. |
Description: | การค้นคว้าอิสระ (บธ.ม.)--บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยกรุงเทพ, 2558 |
Advisor(s): | ศศิประภา พันธนาเสวี |
URI: | http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/2487 |
Appears in Collections: | Independent Studies - Master
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|