DSpace
 

DSpace at Bangkok University >
Graduate School >
Master Degree >
Independent Studies - Master >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/3516

Title: แผนธุรกิจการบริหารต้นทุนสินค้า
Other Titles: Business Plan for Cost Management
Authors: นฤเบศร์ ผลไม้
Keywords: แผนธุรกิจ
ต้นทุน
การบริหาร
Issue Date: 2561
Publisher: มหาวิทยาลัยกรุงเทพ
Abstract: จากการศึกษาและจัดทำรูปเล่มรายงานนี่มีวัตถุประสงค์เพื่อ ที่จะต้องการลดต้นทุนสินค้า ที่มีคุณภาพความหลากหลายของสินค้า และการขยายห้องเย็นเพื่อเก็บสินค้า โดยการนำธุรกิจให้สามารถนำเข้าสู่ประเทศไทยได้ และการลดต้นทุนของสินค้าเพื่อ เพิ่มกำไรที่มากขึ้น และเพื่อการที่จะขึ้นเป็นที่ 1 ในเรื่องของการนำเข้าส่งออกผักและผลไม้ จากการได้ลองศึกษาและได้นำเข้าผักผลไม้จากประเทศเพื่อบ้านและใกล้เคียง ทำให้พบว่า การใช้จ่ายในเรื่องของต้นทุนสินค้านั้นมีการลดลงอย่างเห็นได้ชัด และทำให้เกิด กำไรเพิ่มมากขึ้น และในขณะเดียวกันก็เป็นช่วงของโอกาสด้วยว่าช่วงนั้นผักและผลไม้ที่ได้ออกตามฤดูกาล และสินค้าบางชนิดที่สามารถสั่งซื้อได้ตามที่ประเทศของเรานั้นเกิดสภาวะขาดแคลน เราก็สามารถที่จะสั่งหรือนำเข้าได้จาก คู่ค้าประเทศที่เราได้ทำการค้าเอาไว้ เพื่อเป็นการไม่ให้สินค้าขาดช่วงและได้ส่งสินค้าให้แก่ลูกค้าได้ จึงทำให้เกิดความพึงพอใจแก่ลูกค้า นอกจากนี่ การลดต้นทุนด้วยวิธีการ นำเข้าทำให้เราสามารถที่จะ รับมือและป้องกันได้ เพราะว่าผักและผลไม้นั้น ย่อมเสียหาย ไม่ว่าจะทั้ง เน่า แตกหัก ขาดแคลน ไม่ได้สเปคตามที่ลูกค้าต้องการ จึงทีการก่อสร้างห้องเย็นเพื่อทำการเก็บสินค้าเอง ทำให้เราได้โอกาสนี่ในการ มีของส่งของให้ลูกค้าได้อย่างครบถ้วนและสมบูรณ์ จึงทำให้ทางลูกค้า เกิดความพึงพอใจแก่สินค้า และคุณภาพที่เราจัดส่งให้ นี่จึงเป็นวิธีการและกลยุทธ์ ของเรานั้นเอง
Based on this study and report, the objectives aim to increase more sales by sourcing quality products and more variety of products to expand the business in the future by exporting and to reduce the cost for the higher margin. In the long-run, the company goal to become the top fruits and vegetables exporter of Thailand. According to the study in importing fruits and vegetables from neighbor countries, it is found that costs of import products can reduce the cost comparing to order in the countries which is a way to gain more margin. Additionally, during the high season of fruits and vegetables of our neighbor countries are in the time that our country face with the short supplies then with the lower import price due to the peak period and charging the extra margin some products on the shortage period can provide the wider margin. We have made a contract agreement to deliver during the shortage period which can be able to deliver to the customers and make them satisfied. Moreover, we have the contingency plan to handle with the foresee problems on the perishable products like fruits and vegetables e.g. rotten, shortage, or not follow the spec as customer’s want by the cost reduction by importing and future feasibility. We keep the customer satisfaction and quality standard as the top priority and that is our strategy.
Description: การค้นคว้าอิสระ (บธ.ม.)--สาขาวิชาวิสาหกิจขนาดกลางและขนาดย่อม บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยกรุงเทพ, 2559
Subjects: การวางแผนธุรกิจ
การควบคุมต้นทุนการผลิต
ผลไม้ -- การเก็บในคลัง
ผลไม้ -- การเก็บและรักษา
ผัก -- การเก็บและรักษา
ผัก -- การเก็บในคลัง
การจัดการธุรกิจ
Advisor(s): ประวัฒน์ เบญญาศรีสวัสดิ์
URI: http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/3516
Appears in Collections:Independent Studies - Master

Files in This Item:

File Description SizeFormat
narubet.pola.pdf4.55 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

  DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback