DSpace at Bangkok University >
Graduate School >
Master Degree >
Independent Studies - Master >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/2347
|
Title: | แผนธุรกิจผลิตมะขามแช่อิ่มอบแห้ง |
Other Titles: | Business Plan for Seedless Honey Tamarind |
Authors: | รัฐพล ท่อนแก้ว |
Keywords: | มะขามแช่อิ่มอบแห้ง ส่วนผสมทางการตลาด คุณภาพของกระบวนการผลิต ความต้องการของลูกค้า |
Issue Date: | 2559 |
Publisher: | มหาิทยาลัยกรุงเทพ |
Abstract: | แผนธุรกิจนี้ดำเนินขึ้นเพื่อศึกษาความเป็นไปได้ของการจัดตั้งธุรกิจผลิตมะขามแช่อิ่มอบแห้ง โดยทำการวิเคราะห์รายละเอียดต่างๆ ในเรื่อง ด้านส่วนผสมทางการตลาด หรือ 4P และคุณภาพของกระบวนการผลิต เพื่อนำไปสร้างกลยุทธ์ที่สามารถตอบสนองความต้องการของลูกค้าได้ จึงทำการศึกษาปัจจัยที่มีผลต่อการตัดสินใจซื้อมะขามแช่อิ่มอบแห้งในเขตจัหวัดเพชรบูรณ์ จำนวน 150 คน และใช้โปรแกรมสำเร็จรูปทางสถิติช่วยในการเก็บรวบรวมข้อมูลและการประมวลผล
จากการศึกษาพบว่ากลุ่มตัวอย่างส่วนใหญ่เลือกซื้อเพราะรสชาติกล่มกล่อม มีบรรจุภัณฑ์ที่ดี สินค้ามีคุณภาพ มีราคาที่เหมาะสมกับคุณภาพและบรรจุภัณฑ์ มีสถานที่จัดจำหน่ายที่หาซื้อได้สะดวก และสามารถสั่งบรรจุสินค้าตามน้ำหนักที่ต้องการได้ This business plan proceed for possibility educational of establishment the tamarind dehydrated business by analysis any details of Marketing Mix or 4P. Furthermore, to analyze the quality of processing for creating strategic that can respond consumer's need. Researching the factor of buying the tamarind dehydrated 150 people in Phetchaboon, and using Statistical program to keep and process the information.
From researching found that most example groups evaluate the product because mellow tasted, package, quality, proper prices, easy to buy, and consumers can order their products as they want. |
Description: | การค้นคว้าอิสระ (บธ.ม.)--สาขาวิชาวิสาหกิจขนาดกลางและขนาดย่อม บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยกรุงเทพ, 2557 |
Advisor(s): | ประวัฒน์ เบญญาศรีสวัสดิ์ |
URI: | http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/2347 |
Appears in Collections: | Independent Studies - Master
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|