DSpace
 

DSpace at Bangkok University >
Graduate School >
Master Degree >
Independent Studies - Master >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/3594

Title: แผนธุรกิจร้านอาหารอีสานสมัยใหม่สไตล์ฟิวชั่น Sit the Sea
Other Titles: Business plan for "Sit the Sea" Isan fusion food restaurant
Authors: ศศิธร วงพิมล
Keywords: ร้านอาหารอีสานสมัยใหม่สไตล์ฟิวชั่น
แผนธุรกิจ
Issue Date: 2561
Publisher: มหาวิทยาลัยกรุงเทพ
Abstract: การจัดทำแผนธุรกิจฉบับนี้ มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาและวิเคราะห์ความเป็นไปได้ของธุรกิจ เพื่อนำไปประยุกต์ใช้กับการดำเนินธุรกิจในปัจจุบัน พร้อมทั้งวิเคราะห์สภาพแวดล้อมภายในและภายนอกของธุรกิจ เพื่อนำไปคาดการณ์และประมาณการรายได้ของธุรกิจในอนาคต แผนธุรกิจได้ จัดทำขึ้นสำหรับธุรกิจประเภทบริการ โดยเป็นการดำเนินธุรกิจใหม่ เทคนิคและวิธีการในการจัดทำแผน คือ การวิเคราะห์ปัจจัยแวดล้อมทางธุรกิจ การวิเคราะห์การแข่งขัน และการสำรวจที่ใช้แบบสอบถามกับตัวอย่างจำนวน 400 คน โดยใช้วิธีการสุ่มตัวอย่างแบบสะดวก สถิติที่ใช้ในการวิเคราะห์ข้อมูลเบื้องต้น คือ สถิติเชิงพรรณนา ได้แก่ ค่าร้อยละ ค่าเฉลี่ย ค่าส่วนเบี่ยงเบนมาตรฐาน และสถิติเชิงอ้างอิง ได้แก่ การทดสอบการถดถอยเชิงพหุ โดยแผนธุรกิจ "Sit the Sea" ร้านอาหารอีสานสมัยใหม่สไตล์ฟิวชั่น ครอบคลุมการวิเคราะห์ภาพรวมธุรกิจร้านอาหารอีสานในปัจจุบัน การวางแผนกระบวนการบริการจัดการร้านตั้งแต่การคัดสรรวัตถุดิบที่มีคุณภาพ รูปแบบการให้บริการที่มีมาตรฐานเป็นกันเอง การทำการตลาดโดยเน้นสื่อออนไลน์ เพื่อลดต้นทุนของกิจการ การเลือกทำเลที่ตั้ง การบริหารกำลังคนให้มีความเหมาะสมและเกิดประสิทธิภาพสูงสุด รวมถึงการกำหนดกลยุทธ์ทางการเงิน เพื่อวิเคราะห์ความเป็นไปได้ของกิจการ จากการศึกษาความเป็นไปได้ของกิจการ พบว่ามูลค่าปัจจุบันสุทธิของกิจการ (NPV) ร้าน Sit the Sea มีค่าเป็นบวก อัตราผลตอบแทนภายในของโครงการ (IRR) เท่ากับ 69.68% และกิจการ มีระยะเวลาคืนทุน (Payback period) อยู่ที่ประมาณ 2 ปี 1 เดือน ซึ่งต่ำกว่าเป้าหมายของกิจการที่ ตั้งเป้าไว้ไม่เกิน 3 ปี แสดงให้เห็นถึงความน่าสนใจและความคุ้มค่าในการลงทุน
The business plan aims to study and analyze the feasibility of the business. To be applied to the current business. The analysis of the internal environment and outside of the business to forecasts and projections of future earnings. The business plan has been prepared for business services. By a new business Techniques and methods for the preparation of the plan is to analyze the business environment, competitive analysis. And a survey questionnaire to a sample of 400 individuals using convenience sampling. The statistics used in this study is a preliminary descriptive statistics include percentage, mean, standard deviation. Inferential statistics methods on Multiple Regression were used to test hypotheses in the study. Business Plan for "Sit the Sea" Isan Fusion Food Restaurant involved business analysis, planning raw material selection, establishing service standards, devising a marketing plan focused on social media, human resources management, location, and financial strategies. The net present value (NPV) was positive, and internal rate of return (IRR) of business was estimated at 69.68%. Payback period (PB) will be around 2 years and 1 months, higher than the enterprise target of 3 years. This suggests that "Sit the Sea" Isan Fusion Food Restaurant is a promising investment.
Description: การค้นคว้าอิสระ (บธ.ม.)--สาขาวิชาวิสาหกิจขนาดกลางและขนาดย่อม บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยกรุงเทพ, 2559
Advisor(s): วีระพงศ์ มาลัย
URI: http://dspace.bu.ac.th/jspui/handle/123456789/3594
Appears in Collections:Independent Studies - Master

Files in This Item:

File Description SizeFormat
sasithorn_wong.pdf4.2 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

  DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback